21 березня. Народний календар і астровісник

21 березня. Народний календар і астровісник

Укрінформ
День на весну повернув; чому на Вербоносицю слід наламати якомога більше гілок верби, для чого б’ють вербою й чому не слід самому садити вербу у дворі власного будинку

Цього дня Православна Церква вшановує пам’ять преподобного Феофілакта, сповідника, єпископа Нiкомидiйського. Саме на преподобного Феофілакта починається весна. Прилітають жайворонки. Намагалися саме на Вербоносицю наламати якомога більше гілок верби і розвісити їх у хаті. Це приносить чистоту, красу, здоров’я.

Якщо гілку верби поставити на столі у домі, то вона вижене всі труднощі і скорботи з дому, принесе щастя сім’ї. Кажуть 21 березня: “Кого вербою б’ють, у того тіло буде легким”, тобто хвороб не буде. Вірили, якщо розім’яти вербу, покласти її на голову і накрити хусткою, то можна позбутися головного болю.

Цього дня іменини святкують: Володимир, Іван, Панас, Лазар, Теофіл

8-9 місячний день. Юний зростаючий Місяць у сузір’ї Близнюки.

Цей день – час ілюзій, спокус, помилок і обманів. Потрібно контролювати і не проявляти свої почуття в цей небезпечний день. Бути гранично уважним і обережним. Зберігати спокій і не піддаватися різним страхам. Вітається стриманість і помірність у всьому. Втім водночас у цей день тижня світом керує Сонце. Енергетика неділі – божественна, життєлюбна, сприятливо-пасивна. День безумовної любові і щедрості. День підготовки до світлого майбутнього. Рекомендуються активний відпочинок, прогулянки на природі, фізичні вправи. У цей день ходять в гості, відзначають різні події, танцюють, співають, веселяться від душі.

А ще це гарний час для різних починань і спілкувань. Творчих людей відвідує натхнення. "Включайте" свій мозок, будуйте плани, приймайте важливі рішення, займіться організаційними питаннями в бізнесі, робіть фінансові операції, не уникайте фізичних навантажень. Залишайтеся миролюбними і чуйними.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день в Києві був у 1942 році: -20.0°, а найтеплішим у 1974 році +20,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-