Авіатроща МАУ: Україна донесла до ІКАО свою позицію стосовно звіту Ірану

Авіатроща МАУ: Україна донесла до ІКАО свою позицію стосовно звіту Ірану

Укрінформ
Україна донесла до Міжнародної організації цивільної авіації свою позицію щодо оприлюдненого Іраном технічного звіту про причини катастрофи літака рейсу PS752.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє МЗС.

“У своєму виступі на Раді організації представник України в ІКАО Андрій Шевченко підкреслив, що документ не відповідає вимогам Чиказької конвенції”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що звіт не дає відповідь на два ключові питання: що стало причиною трагедії та як цього уникнути в майбутньому.

“Це не той дух співпраці, який потрібен авіаційній спільноті. Як після цього знову відправляти авіарейси в іранське небо? Як все це узгоджується з принципами ІКАО? Чи робить все це цивільну авіацію безпечнішою “, - заявив представник України.

Читайте також: Україна вимагатиме від Ірану продовжити розслідування катастрофи літака МАУ – Єнін

У МЗС наголошують, що Україна домагатиметься правди й відповідальності – в ім’я пам’яті про загиблих і заради безпеки майбутніх польотів.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав звіт Ірану спробою приховати справжні причини загибелі літака компанії МАУ в січні 2020 року.

Раніше Іран оприлюднив остаточний звіт щодо загибелі українського пасажирського літака. У документі зазначається, що причиною фатального рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив авіалайнер як "ворожий об'єкт".
 

Читайте також: Авіатроща МАУ: міжнародна група взяла до відома звіт Ірану та має низку вимог

8 січня 2020 року в Ірані було збито літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей загинули, серед них 11 українців.

Іранська влада після кількох днів заперечень визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у цій справі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-