За сексуальне насильство над дітьми торік порушили понад 400 справ - омбудсмен

За сексуальне насильство над дітьми торік порушили понад 400 справ - омбудсмен

Укрінформ
Правоохоронці торік порушили 410 кримінальних справ за фактами сексуального насильства над дітьми, а з початку цього року - ще 70.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю hromadske повідомив дитячий омбудсмен Микола Кулеба.

«Якщо говорити про світові дослідження, то вони вказують на те, що кожна п’ята дівчинка страждає від сексуального насильства у віці до 18 років. Це жахлива статистика і це не тільки Україна. Але якщо говорити про Україну і про ті кримінальні справи, які були заведені, то це - 410 випадків торік, 70 випадків вже за два місяці цього року», - розповів Кулеба.

При цьому він зауважив, що це лише незначні дані, адже здебільшого діти не повідомляють про такі злочини: або соромляться, або не знають що це погано, або ж через те, що їх скоюють родичі.

Читайте також: У 80% випадків діти зазнають сексуального насильства від знайомих людей – Кулеба

«Діти часто навіть не знають, що є правоохоронні органи, тут питання до дорослих. Тому зараз так важко виявляти ці злочини», - додав Кулеба.

Як повідомлялося, 12 березня Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який посилює покарання за виробництво та поширення дитячої порнографії, а також за сексуальне насилля над неповнолітніми.

Читайте також: Важливо навчити дітей реагувати на загрози інтернету - Микола Кулеба

Закон передбачає введення в українське законодавство положень Лансаротської конвенції. Зокрема, в законі з'являться кілька нових статей про покарання за домагання до дитини, розповсюдження дитячої порнографії та захист дитини, яка постраждала від сексуального насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-