Мобільний госпіталь ДСНС можуть перевести з Івано-Франківська в Київ – Степанов

Мобільний госпіталь ДСНС можуть перевести з Івано-Франківська в Київ – Степанов

Укрінформ
За потреби мобільний госпіталь ДСНС переведуть з Івано-Франківська в Київ, також ургентну і планову допомогу в Києві зможуть надати медзаклади НАМН, а київські лікарні можуть перепрофільовуватися в COVID-госпіталі.

Як передає Укрінформ про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

“Був зроблений мобільний госпіталь ДСНС, були виділені відповідні кошти, він був обладнаний, зараз він розгорнутий в Івано-Франківській області. В Івано-Франківські області майже протягом тижня ми фіксуємо певну стабілізацію ситуації. Я впевнений, що найближчим часом ми в змозі будемо його перевести в інше місце, в тому числі і Київ, якщо це знадобиться”, - сказав Степанов.

Читайте також: Степанов — про боротьбу з коронавірусом: Не все залежить від МОЗ

Також міністр охорони здоров’я поінформував, що стосовно додаткових ліжок в Києві для лікування COVID-19 було ухвалене рішення про перепрофілювання лікарень Києва, а інститути Національної академії медичних наук прийматимуть громадян з іншими захворюваннями.

“Ще минулого тижня було прийнято рішення щодо надання медичної допомоги, коли ми перепрофільовуємо медичний заклад, інші хвороби не роблять канікули. Пацієнтам треба надавати допомогу. І рішення було прийняте наступне - що лікувальні заклади Києва перепрофільовуються в ковідні шпиталі, а заклади НАМН у свою чергу надають, в тому числі, ургентну медичну допомогу, планову медичну допомогу, те що на сьогодні виконують заклади охорони здоров’я. Загальна кількість ліжок, які готові були виділити НАМН, які у нас була узгоджена — близько 4 тисяч ліжок по всім інститутам”, - сказав Степанов.

Читайте також: Тестування на антитіла для COVID-вакцинації не потрібне – Степанов

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я оновило розподіл на карантинні зони. Київ віднесений до "червоної" зони епідемічної небезпеки.

В Україні за минулу добу, 18 березня, зареєстрували 15 850 нових випадків COVID-19. Померли 262 людини, одужали 4 592. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1210), Львівській (1140), Київській (1134), Харківській (1085) та Вінницькій (948) областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-