У справі про вибухи в Балаклії 2019 року оголосили підозру ексмайору ЗСУ

У справі про вибухи в Балаклії 2019 року оголосили підозру ексмайору ЗСУ

Укрінформ
У справі про вибухи у військовій частині в Балаклії 2019 року, коли загинуло троє людей, оголосили підозру колишньому майору Збройних Сил України.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«17 березня за процесуального керівництва Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил слідчими Головного слідчого управління ДБР повідомлено про підозру колишньому майору Збройних Сил України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Вибухи в Балаклії: підприємство виграло суд проти військової частини

За даними слідства, 15 листопада 2019 року внаслідок недбалого ставлення до служби офіцера на технічній території військової частини в місті Балаклія сталися вибухи елементів ЗРК ЗМ9 «Куб», що спричинило загибель трьох військовослужбовців, які були залучені до розмінування та завантаження вибухонебезпечних предметів. Ще четверо отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

«Проведеними експертизами підтверджено, що недбале ставлення вказаної особи до служби перебуває в причинно-наслідковому зв’язку із настанням вищевказаних тяжких наслідків» , - наголосили в прокуратурі. Відомство клопотатиме про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: ДБР назвало основну версію загибелі військових в Балаклії

Досудове розслідування за фактом вибухів продовжується.

Як повідомляв Укрінформ, 15 листопада 2019 року о 14:30 на арсеналі в Балаклії на спеціально обладнаному майданчику для утилізації боєприпасів сталося близько 20 вибухів.

Слідчі теруправління ДБР у Полтаві розпочали досудове розслідування за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України - недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду.

У Генштабі ЗСУ тоді висловили припущення, що ймовірно у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, які готували для утилізації, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», сталося його загоряння з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-