На Рош га-Шана до Умані хасидів пускатимуть лише за наявності COVID-паспортів

На Рош га-Шана до Умані хасидів пускатимуть лише за наявності COVID-паспортів

Укрінформ
Приїзд паломників з Ізраїлю до Умані на святкування єврейського Нового року Рош га-Шана буде можливий за наявності документів, які підтвердять вакцинацію від коронавірусу.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нацполіції, про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час переговорів зі своїм ізраїльським колегою Аріє Дері.

Крім того, сторони узгодили, що ключовою умовою приїзду паломників буде нормалізація епідеміологічної ситуації в Україні.

«У взаємодії з нашими ізраїльськими колегами українські правоохоронці готові організувати безпечне перебування паломників з Ізраїлю. Жодних перешкод немає, якщо у прибулих туристів будуть відповідні документи, що підтверджують вакцинацію від COVID-19», - зазначив Аваков. 

Читайте також: Україна може стати однією з перших країн, чиї паспорти вакцинації визнає Ізраїль - посол

Міністри внутрішніх справ України та Ізраїлю також обговорили можливість сприяння з боку ізраїльської сторони у подоланні чергової хвилі захворювань в Україні шляхом постачання партії вакцини з Ізраїлю, де успішно пройшла кампанія вакцинації населення.

Нагадаємо: минулого року на період святкування Рош га-Шана в Умані запровадили посилені протиепідемічні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції. При цьому уряд Ізраїлю направив своїх представників поліції для допомоги українським правоохоронцям слідкувати за дотриманням правопорядку під час святкування.

Фото: facebook.com/DPSUkraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-