Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

Зеленський не бачить підстав для припинення вакцинації препаратом Covishield

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський не вбачає підстав для припинення процесу щеплення населення вакциною від коронавірусу Covishield.

Про це він заявив на спільній з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На рівні України поки що підстав для того, щоб зменшувати вакцинацію AstraZeneсa, я, чесно кажучи, не бачу. Від нашого МОЗ також я цієї інформації не отримував. Знаю одне: що ми боремося за збільшення постачання кількості вакцин. Бачимо декілька контрактів. Чекаємо наприкінці березня постачання вакцини нашого китайського партнера. Також чекаємо на підписання та остаточного (повідомлення - ред.) терміну від постачальника вакцини під назвою Pfizer», - сказав Зеленський.

Читайте також: МОЗ збільшив інтервал між дозами CoviShield

На його думку, нині дуже багато дезінформації навколо теми вакцинації. «Я вважаю, що інформаційна атака на AstraZeneсa чи на Covishield (а я сам вакцинувався цією вакциною, і я стою перед вами, нормально почуваюся)... що це дуже серйозна протидія інформаційна проти цієї вакцини, бо вона найдоступніша», - наголосив Президент.

Він також зазначив, що немає доказів того, що кількість смертей у світі, які інформаційно пов'язують з вакциною AstraZeneсa, спричинена саме цим. Водночас в Україні це поки що єдина вакцина, яка доставлена. «На сьогодні з 500 тисяч доз вакцини при тому, я вважаю, низькому рівні довіри населення світу до вакцинації і дуже низькому рівні довіри саме українців до вакцинації, ми вакцинували близько 90 тисяч людей, і ми тільки почали. З 90 тисяч людей у нас жодного летального випадку», - наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого препаратом Covishield, виготовленим в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca. Станом на 1 березня першу дозу вакцини отримала 3141 особа.

Читайте також: Українські лікарі розвіяли міфи про вакцину Covishield

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також у березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація від коронавірусу, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься у п’ять етапів. На першому мають бути вакциновані медичні працівники, які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал «Дія», мобільний застосунок «Дія» або Національний контакт-центр МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-