Звіт Ірану щодо катастрофи літака МАУ не відповідає на низку важливих питань - Канада

Звіт Ірану щодо катастрофи літака МАУ не відповідає на низку важливих питань - Канада

Укрінформ
Оприлюднений Іраном звіт стосовно катастрофи літака МАУ поблизу Тегерана не відповідає на низку важливих запитань та є далеко не повним.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві сказав міністр закордонних справ Канади Марк Гарно.

“Звіт не відповідає на дуже важливі запитання стосовно того, що дійсно трапилося. Він видається неповним та не містить надійних фактів чи доказів... Ми глибоко занепокоєні через нестачу переконливої інформації та доказів, попри публікацію цього звіту”, - сказав Гарно.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Кулеба назвав звіт Ірану спробою приховати істинні причини трагедії

Він пообіцяв, що Канада незабаром оприлюднить результати власного розслідування катастрофи.

“Після попереднього вивчення звіту очевидно, що ми досі не маємо чітких відповідей на запитання стосовно того, чому Іран не вжив необхідних заходів для упередження трагедії, зокрема не закрив свій авіапростір”, - наголосив міністр.

Гарно додав, що Канада "налаштована знайти відповіді та досягти справедливості, притягнувши Іран до відповідальності та переконавшись, що він повністю виплатить репарації за шкоду, спричинену рідним та близьким жертв PS752”.

Читайте також: Іран оприлюднив остаточний звіт щодо катастрофи українського літака

Як повідомлялося, іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака у січні 2020 року. У документі зазначається, що причиною фатального рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожий об'єкт".

8 січня 2020 року в Ірані було збито літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей загинули, серед них 11 українців, 55 канадців та 30 постійних мешканців Канади.

Читайте також: Авіатроща МАУ: міжнародна група взяла до відома звіт Ірану та має низку вимог

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у справі щодо катастрофи українського літака над Тегераном.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-