Авіатроща МАУ: міжнародна група взяла до відома звіт Ірану та має низку вимог

Авіатроща МАУ: міжнародна група взяла до відома звіт Ірану та має низку вимог

Заява
Укрінформ
Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 повідомила, що продовжуватиме вимагати від Ірану підзвітності та прозорості в зв’язку з трагедією та справедливості для жертв.

Як передає МЗС, про це йдеться в Спільній заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752.

«Ми, міністри, що представляють Афганістан, Канаду, Швецію, Україну та Велику Британію, взяли до відома остаточний Звіт про розслідування безпекових аспектів, оприлюднений Ісламською Республікою Іран, щодо збиття рейсу Міжнародних авіаліній України 752 (PS752)”, - йдеться в заяві.

Як зазначається, держави Координаційної групи тепер ретельно вивчатимуть цей Звіт і його висновки. Та висловлюють солідарність з родинами та близькими жертв, які продовжують переживати свою важку втрату.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Кулеба назвав звіт Ірану спробою приховати істинні причини трагедії

Як і раніше, Координаційна група продовжуватиме вимагати від Ісламської Республіки Іран підзвітності та прозорості за цю трагедію та справедливості для жертв.

8 січня 2020 року в Ірані було збито літак авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. На борту перебували громадяни шести країн: Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії. Всі 176 людей загинули, серед них 11 українців, 55 канадців та 30 постійних мешканців Канади.

Іранська влада 11 січня, після кількох днів заперечень, визнала, що український літак був збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Читайте також: Україна передала Ірану зауваження до проєкту технічного звіту катастрофи літака МАУ

20 лютого в Ірані заявили про завершення розслідування у справі про катастрофу українського літака над Тегераном.

Як повідомляв Укрінформ, іранський орган цивільної авіації оприлюднив остаточний звіт щодо збиття українського пасажирського літака у січні 2020 року. У документі зазначається, що причиною фатального рішення збити літак була помилка оператора протиповітряної оборони, який визначив літак як "ворожий об'єкт".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-