Більшість українців позитивно оцінюють санкції США проти Коломойського

Більшість українців позитивно оцінюють санкції США проти Коломойського

Опитування
Укрінформ
Більшість населення України позитивно ставиться до запровадження США санкцій проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період з 10 по 12 березня.

Згідно з результатами опитування, 52% респондентів відповіли, що позитивно ставляться до санкцій США проти Коломойського, негативно - 14%, а 34% не сформували свого ставлення до цієї події.

Оцінюючи роль Президента Володимира Зеленського у запровадженні цих санкцій, 42% вважають, що він не втручався в цей процес, 9% - сприяв США в оголошенні санкцій, а 7%, що заважав. 42% опитаних не мають своєї думки з цього приводу.

КМІС провів опитування з 10 по 12 березня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення віком 18 років і старше. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Україна підтримує рішення США щодо санкцій проти Коломойського – Президент

В ході опитування проведено 2014 інтерв'ю. Статистична похибка вибірки не перевищує: 2.4% - для показників, близьких до 50%, 2.1% - для показників, близьких до 25%, 1.5% - для показників, близьких до 10%, 1.1% - для показників, близьких до 5%.

Як повідомлялося, 5 березня держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про санкції Сполучених Штатів щодо Ігоря Коломойського. Бізнесмену, його дружині та дітям заборонено в'їзд у США.

Офіс Президента України подякував США "за підтримку деолігархізації".

Коломойський входить до десятки найбагатших українців. Журнал "Forbes Україна" 2020 року оцінював його статки в $1 млрд (восьме місце у списку найбагатших), журнал НВ – у $1,18 млрд (шосте місце).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-