В університеті Шевченка обирають ректора

В університеті Шевченка обирають ректора

Укрінформ
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка обирають ректора.

Як передає Укрінформ, про це оголошує пресслужба університету.

«Вибори ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбудуться 17 березня 2021 року, з 09.00 до 15.00», – йдеться в оголошенні.

За даними пресслужби, виборчі дільниці розташовані в головному «червоному» корпусі університету, у приміщеннях фізичного, економічного та кібернетичного факультетів. Крім того, виборці можуть проголосувати в Інституті філології та Інституті журналістики.

Відповідно до листа Міністерства освіти та науки України про проведення виборів ректора КНУ імені Тараса Шевченка, на посаду претендують шість кандидатів: доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва, доктор історичних наук, професор Володимир Литвин, а також доктор економічних наук, професор Олександр Рожко та доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська.

У МОН наголошують, що протокол про підрахунок голосів за результатами таємного голосування на виборах ректора треба подати не пізніше 31 березня.

Читайте також: У межах «Великої реставрації» відремонтують Хотинську фортецю та Чернівецький університет

Як повідомлялося, це вже третій тур виборів ректора КНУ імені Тараса Шевченка. Перший відбувся 25 листопада 2020 року. На посаду ректора претендували 10 кандидатів. У другий тур, який відбувся 4 грудня, пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров (42,75%) та директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва (7%). У другому турі за Бугрова проголосували 47,59% виборців, а за Вижву – 11,65%. Оскільки жоден із кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести третій тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-