Антоненка не привезли з СІЗО, під судом його вже чекають з плакатами

Антоненка не привезли з СІЗО, під судом його вже чекають з плакатами

Фото
Укрінформ
Обвинуваченого у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка не доставили на початок судового засідання у цій справі. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на початку засідання головуюча суддя у справі Оксана Голуб повідомила про це і поінформувала присутніх, що те, що Антоненка не доставили у СІЗО, пов'язано з певними питаннями, пов'язаними з Національною гвардією.

Тож засідання відклали до доставки Антоненка у судове засідання. Голуб відмітила, що суд вживав для доставки Антоненка відповідні заходи і ця ситуація — не з вини суду.

Водночас під судом збираються люди на підтримку трьох обвинувачених у справі — Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та самого Антоненко. Вони тримають у руках плакати із надписами “Ріфу волю”, “Free Riff”, “Free Kuzmenko” та інші. Також активісти розгорнули плакат із надписом “Кайдани порвіте” і зображеннями самого Антоненка і активісти Сергія Стерненка.

Читайте також: Під держдачею Зеленського з фаєрами вимагали свободи для Стерненка і Антоненка

Попереднє судове засідання мало відбутися 9 березня, але його скасувала головуюча суддя Оксана Голуб. Активісти повідомили тоді, що їм стало відомо, що засідання у цій справі не відбудеться, оскільки немає одного з присяжних у справі. Вони вимагали проводити це засідання попри його скасування.

Також, за інформацією активістів, адвокати Антоненка мали на цьому засіданні подавати до суду клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Читайте також: Справа Шеремета: активісти блокували авто з Антоненком і палили фаєри

Як повідомлялося, Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, заявив, що готовий прилетіти до Києва і дати свідчення в Офісі генпрокурора.

19 січня ексспівробітник білоруського спецпідрозділу «Алмаз» Ігор Макар, який опублікував аудіозапис обговорення посадовими особами КДБ Білорусі усунення політичних опонентів, дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-