Українські релігійні діячі вакцинувалися від COVID-19

Українські релігійні діячі вакцинувалися від COVID-19

Фото
Укрінформ
У Мистецькому арсеналі щеплення проти COVID-19 залишковими дозами вакцини AstraZeneca (Covishield) отримали відомі українські релігійні діячі. 

 Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, щеплення від коронавірусу отримали 5 медиків. А щеплення залишками вакцини отримали релігійні діячі, серед яких: Голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря Лаврентій (Живчик) (Православна Церква України), представник Федерації єврейських громад Леонід Барац, представник Іудейської громади руху Хабад Любавич в Україні Борис Стругацький, керівник Відділу з питань релігій Секретаріату Кабінету Міністрів Андрій Юраш.

Українські релігійні діячі вакцинувалися від COVID-19 / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

"Ми сьогодні як релігійні діячі вакцинувалися залишковою дозою вакцини. Медики сьогодні заслуговують молитви, уваги і вдячності всього українського народу. І тому, коли хтось вирішує вакцинуватися чи ні - слухайте ваших лікарів", - наголосив Блаженніший Святослав.

Читайте також: Церкви України не проти вакцинації вірян, якщо є бажання

Він додав, що "церква хоче бути безпечним простором для життя і здоров'я вірян".

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. В Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, яка розроблена компанією AstraZeneka разом з Оксфордським університетом та вироблена на потужностях Serum Institute в Індії. Нині триває перший етап вакцинальної кампанії, в ході якого вакцинують медичних працівників лікарень, які надають меддопомогу від COVID-19.

Станом на 16 березня, першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 62 083 осіб. Міністерство охорони здоров'я дозволило проводити щеплення від COVID-19 невикористаними дозами вакцини, які залишаються після щеплення медичних працівників на першому етапі вакцинальної кампанії.

Читайте також: ПЦУ заявляє, що не примушуватиме вірян до вакцинації

Зокрема дозволяється з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби. Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату.

Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Читайте також: Посадовців Ватикану звільнятимуть за відмову від щеплень проти коронавірусу

1 березня від COVID-19 вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 2 березня під час робочої поїздки в зону проведення Операції Об’єднаних сил вакциною Covishield, розробки Oxford/AstraZene вакцинувався Президент Володимир Зеленський. Також щеплення від COVID-19 зробили очільник НСЗУ Андрій Віленський, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-