Співробітника СБУ арештували за підозрою у викраденні людини

Співробітника СБУ арештували за підозрою у викраденні людини

Укрінформ
Суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту співробітнику СБУ, підозрюваному у викраденні людини та вимаганні 40 тис. євро та 1,6 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, в лютому 2020 року група осіб викрала людину та вимагала 40 тис. євро та 1,6 млн грн, погрожуючи вбивством, застосуванням насильства, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а також притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованим обвинуваченням у фінансуванні тероризму і незаконному зберіганні боєприпасів.

Про підозру повідомили співробітнику одного з центральних підрозділів СБУ і ще двом особам за фактами викрадення людини і вимагання грошових коштів (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України), ще одній особі – за фактом вимагання (ч.2 ст. 189 КК України).

Під час досудового розслідування оперативники спецслужби встановили, що зловмисники викрали та незаконно утримували мешканця Харкова. За його звільнення вони вимагали 40 тисяч євро та 1,6 млн грн, погрожували чоловіку насильством та фізичною розправою. Коли той погодився сплатити через певний час всю суму, потерпілого відпустили.

Усім учасникам групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: Тортури й викрадення людей: прокуратура АРК розслідує 270 справ

Усім підозрюваним суд обрав запобіжні заходи.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві повідомили про підозру трьом членам організованої групи за фактами викрадення та незаконного позбавлення волі людини, розбою і вимагання.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-