Експерти МОЗ закликають не призначати без потреби антибіотики при «короні»

Експерти МОЗ закликають не призначати без потреби антибіотики при «короні»

Укрінформ
На Закарпатті експерти МОЗ закликали не призначати та не приймати без потреби антибіотики при COVID-19.

Про це на брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив експерт МОЗ, президент ГО «Асоціація анестезіологів України» Сергій Дубров, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, під час аудиту медичних закладів Закарпатської області, що приймають хворих на COVID-19, в одному закладі усі пацієнти перебували на антибактеріальній терапії.

"В одному закладі 100% хворих отримують антибіотики! Це при тому, що за рекомендаціями світових організацій лише від 3 до 8% випадків захворювання на коронавірус потребують антибіотикотерапії. Безконтрольна антибіотикотерапія - це не тільки витрачені намарне державні гроші, а й потенційна небезпека. Антибіотик не впливає на віруси, не понижує температуру. Незабаром ми будемо мати спалах пневмоній та різних інфекцій, це призведе до страшних наслідків, смертності", - сказав Дубров.

Читайте також: Лікар: Неповний курс лікування антибіотиками робить бактерії стійкішими до інших ліків

Зі свого боку, директор Департаменту охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації Анатолій Пшеничний зазначив, що на Закарпатті є багато пацієнтів, які на час, коли потрапляють в стаціонар, є резистентними до антибіотикотерапії.

“До цього часу вони уже приймали два чи три види антибіотиків. Ми просимо не робити цього, не приймати антибіотики, керуючись порадами колег чи сусідів, які хворіли на ковід, продавців з аптеки. Для доцільності прийняття антибіотика є покази!”, - наголосив Пшеничний.

Він закликав закарпатців звертатися до сімейних лікарів за призначенням і не займатися самолікуванням. Адже це може призвести до ускладнених випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-