Головний санлікар України заразився коронавірусом

Головний санлікар України заразився коронавірусом

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко отримав позитивний ПЛР-тест на COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Фейсбуці.

"Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований... У мене був лише 13-й день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!" - написав Ляшко.

Він наголосив, що згідно з аналізом даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22-го по 90-й день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням.

Читайте також: Ляшко пояснив, як українці зможуть отримати свідоцтво про COVID-вакцинацію

Ляшко зазначив, що всі вакцини проти COVID-19 у першу чергу розроблені та протестовані для полегшення перебігу хвороби без ускладнень для здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від COVID-19 розпочалася в Україні 24 лютого. Було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробленої компанією AstraZeneka разом із Оксфордським університетом та виробленої на потужностях Serum Institute в Індії.

Читайте також: Залишковими дозами вакцинуватимуть групи ризику - Ляшко

Нині триває перший етап вакцинації, щеплення роблять медпрацівникам лікарень, які надають допомогу при COVID-19. Станом на 15 березня першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 53 155 осіб.

Станом на 15 березня в Україні підтверджено 1 467 548 випадків COVID-19, з яких 6 792 – за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-