Антикорупційний суд призупинив справу Вовка, поки голова ОАСК у розшуку

Антикорупційний суд призупинив справу Вовка, поки голова ОАСК у розшуку

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) постановив зупинити судове провадження на час розшуку голови Окружного адмінсуду (ОАСК) та відмовив у відводі слідчого судді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.

Зазначається, що 15 березня слідчий суддя розглянув клопотання прокурора САП щодо повторного приводу голови ОАСК для обрання запобіжного заходу у вигляді застави, оскільки підозрюваний не з’явився у судове засідання.

Також слідчий суддя постановив зупинити сплив строків у провадженні на час розшуку голови ОАСК та відмовив у відводі слідчого судді.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня ВАКС ушосте ухвалив рішення про примусовий привід у судове засідання голови ОАСК Павла Вовка для обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: ВАКС ушосте ухвалив рішення про примусовий привід Вовка до суду

18 лютого у НАБУ поінформували, що ухвала про привід щодо голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка не дає права затримувати підозрюваного або проникати до його житла чи іншого володіння.

15 січня ВАКС задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив розслідування справи щодо так званих плівок ОАСК на два місяці - до 17 березня.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто голові ОАСК Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду на 5 січня. Однак той до суду не прибув.

Читайте також: ВРП відкрила дисциплінарну справу стосовно суддів ВАКС

НАБУ 17 липня 2020 року провело обшуки в приміщеннях ОАСК та Державної судової адміністрації.

Тоді були оголошені підозри голові ОАСК Вовку, його заступнику та ще п’ятьом суддям цього суду, а також на той момент голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Читайте також: Голова ОАСК Вовк запевняє, що не грається з НАБУ – сидить на роботі

За версією слідства, ці особи діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

15 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посад голови ОАСК Павла Вовка та його колег, проте 1 вересня ВРП повернула його без розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-