Українські моряки із затонулого біля Румунії судна можуть повернутися наступного тижня - посольство

Українські моряки із затонулого біля Румунії судна можуть повернутися наступного тижня - посольство

Укрінформ
Стан українських моряків із судна, яке затонуло біля берегів Румунії 11 березня, задовільний, і їх повернення на батьківщину можливе на наступному тижні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці поінформувало Посольство України у Румунії.

“Щодо розвитку ситуації навколо затонулого судна з українським екіпажем. Стан врятованих українських моряків задовільний. Всі вони перебуватимуть під медичним наглядом в повітовій лікарні м. Констанца до 15.03.2021 р. Вчора ввечері співробітниками ПУ були вручені всім морякам посвідчення на повернення в Україну”, - повідомили у посольстві.

У дипломатичній установі поінформували, що залежно від стану здоров’я та терміну завершення низки слідчих дій румунських правоохоронних органів, повернення українських моряків на батьківщину слід очікувати на наступному тижні.

“Всі моряки забезпечені одягом та належним харчуванням. Ситуація на повному контролі ПУ в Румунії. З першого дня трагедії Посольством України в Румунії через гарячу лінію підтримується постійний зв’язок з родичами врятованих та загиблих”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що учорашні пошукові роботи румунських військових рятувальників завершилися безрезультатно, і корабель ВМС Румунії покинув місце аварії.

У суботу о 7:00 пошук було відновлено силами та спеціальними суднами Берегової охорони Прикордонної поліції Румунії й Морської суднохідної адміністрації.

“Рятувальники шукають тіло загиблого капітана затонулого судна (на самому початку його було зафіксовано в районі аварії, але не змогли підняти на борт рятувального судна), а також першого помічника капітана, який з самого початку рятувальної операції вважається зниклим безвісти”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Кулеба подякував Румунії за порятунок українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 із 13 українцями на борту.

10 моряків врятовані, двоє загинули, тривають пошуки однієї людини.

Читайте також: Опублікували склад українського екіпажу судна, що затонуло біля берегів Румунії

12 березня врятовані із затонулого судна Volgo Balt 179 українські моряки прибули до порту Констанци в Румунії, наразі вони проходять медичний огляд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-