Зеленський змінив склад комітету з державних премій в галузі науки і техніки

Зеленський змінив склад комітету з державних премій в галузі науки і техніки

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський виключив академіка НАН України Петра Гожика зі складу Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

Відповідний указ, датований 12 березня, розміщено на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

“На часткову зміну статті 1 Указу Президента України від 24 грудня 2019 року № 945 "Про склад Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки" (зі змінами, внесеними Указом від 15 січня 2021 року № 7) припинити членство у складі Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки П.Гожика”, - йдеться у повідомленні.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Відповідно до даних на сайті НАН України, Гожик Петро Феодосійович був Академіком НАН України (палеонтологія і стратиграфія), професором, доктором геолого-мінералогічних наук.

Читайте також: Зеленський відзначив державними нагородами визначних українок

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський вручив державні нагороди визначним українським полярникам за їхній внесок у здійснення наукової діяльності в Антарктиці та з нагоди 25-річчя української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Зокрема, посмертно було нагороджено орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня директора Центру антарктичних досліджень у 1993-1999 роках Петра Гожика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-