Справа MH17: Австралія продовжить закликати РФ повернутися до тристоронніх консультацій

Справа MH17: Австралія продовжить закликати РФ повернутися до тристоронніх консультацій

Укрінформ
Австралія не припинить зусиль із встановлення правди та справедливості у справі збиття рейсу «Малайзійських авіаліній» влітку 2014 року в небі над Донбасом.

Про це заявив постійний представник Австралії при ООН Мітчел Фіфілд під час онлайнової дискусії високого рівня за формулою «Арріа», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Фіфілд скористався нагодою, щоб нагадати, що цього року виповнюється не лише 7 років окупації Криму, але також 7 років з моменту трагічного збиття авіарейсу MH17, серед загиблих пасажирів якого було 38 австралійців.

Дипломат запевнив, що «відданість Австралії встановити правду та обставини навколо трагедії MH17 не ослабне». Канберра, заявив її представник, продовжить закликати Росію повернутися до тристоронніх консультацій з Австралією і Нідерландами щодо катастрофи літака.

Читайте також: Розслідування катастрофи МН17: Зеленський продовжив угоду з Нідерландами

Росія заявила про вихід з групи, до якої увійшла в 2018 році, восени минулого року після того як Нідерланди подали позов проти Росії до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Із 298 жертв катастрофи 196 були громадянами Нідерландів, 38 – Австралії.

Говорячи про Крим, Фіфілд, зазначив, що його країна демонструє свою повну підтримку України, зокрема, запровадженням «жорстких фінансових санкцій» проти персон і організацій РФ, які мають відношення до порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Читайте також: Авіатроща МАУ: Україна дослідить аудіо з імовірною участю глави МЗС Ірану

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в ООН проходить віртуальне засідання високого рівня за формулою «Арріа» на тему «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України». Засідання скликане державами-членами Ради Безпеки ООН - Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США та Францією - разом з Україною. Понад двадцять країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-