Українці у січні сплатили за «комуналку» майже 78% нарахованих сум – Держстат

Українці у січні сплатили за «комуналку» майже 78% нарахованих сум – Держстат

Документ
Укрінформ
У січні українці сплатили за житлово-комунальні послуги 23,9 млрд грн, або 77,7% нарахованих за цей період сум.

Про це йдеться в експрес-випуску Державної служби статистики про оплату населенням житлово-комунальних послуг у січні 2021 року, передає Укрінформ.

Найвищий рівень оплати – за вивезення побутових відходів (92,4%). За цим напрямком надання послуг і найскромніша сукупна сума боргу – 1,1 млрд грн.

Водночас найбільшою серед усіх видів послуг залишається заборгованість за постачання та розподіл природного газу – 34,4 млрд грн.

При цьому борг за постачання теплової енергії та гарячої води сягнув 26,6 млрд грн, за постачання та розподіл електричної енергії – 7,7 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення – 5,9 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком – 5,3 млрд грн.

Читайте також: Пільгами на оплату комуналки користуються 1,8 мільйона українців

За даними Держстату, у січні з населенням було укладено 3,2 тис. договорів на погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 26,2 млн грн. Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, становила 17,3 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2020 року українці сплатили за ЖКП 20,3 млрд грн - 72,6% нарахованих за цей період сум. У січні 2021 року відбулося різке зростання тарифів на електроенергію і теплову енергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-