Справи Майдану: суд дозволив слідство проти двох ексберкутівців

Справи Майдану: суд дозволив слідство проти двох ексберкутівців

Укрінформ
Суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) щодо двох колишніх беркутівців у справах Майдану.

Про це інформує пресслужба ОГП, передає Укрінформ.

«За участі прокурорів Офісу генпрокурора Печерським райсудом Києва задоволено клопотання слідчого ДБР про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування щодо двох колишніх співробітників полку «Беркут». Наразі підозрювані переховуються від органів слідства та суду, а зазначене рішення надасть право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування за їх відсутності (in absentia)», - поінформували в Офісі генпрокурора.

Читайте також: Розстріли на Інститутській: Кличко розповів у суді про події на Майдані і «ляльководів» Януковича

За інформацією відомства, експравоохоронці підозрюються у перевищенні влади та службових повноважень за попередньою змовою групою осіб спільно з іншими співробітниками полку «Беркут» та Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків ГУ МВС України в м. Києві за пособництва «тітушок» при затриманні 23 січня 2014 року активістів громадського руху «Автомайдан» в м. Києві на вул. Щорса, а також перехресті Кріпосного провулку та вул. Михайла Грушевського, спричиненні їм тілесних ушкоджень, пошкодженні їхніх автомобілів, доставленні затриманих до районних управлінь міліції, складенні завідомо неправдивих офіційних документів – рапортів, та наданні завідомо неправдивих показань у якості свідків (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365; ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 384 ККУ).

Як уточнюється, на підставі завідомо неправдивих показань беркутівців слідчими райуправління ГУ МВС України в м. Києві в порядку ст. 208 КПКУ були затримані 9 активістів, їм було повідомлено про підозру у вчиненні хуліганства. Згодом слідчі судді Дарницького та Оболонського райсудів м. Києва до затриманих застосували запобіжні заходи – тримання під вартою.

Читайте також: Документальна виставка про справи Майдану продовжить роботу біля МКІПу

Як повідомлялося, суд дозволив проведення спеціального досудового розслідування (заочне слідство) щодо двох цивільних осіб – «тітушок» щодо подій періоду Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-