Всеукраїнська школа онлайн стане частиною порталу «Дія. Цифрова освіта»

Всеукраїнська школа онлайн стане частиною порталу «Дія. Цифрова освіта»

Фото
Укрінформ
Онлайн-платформа «Всеукраїнська школа онлайн» стане частиною Єдиного державного порталу цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта».

Як передає Укрінформ, з посиланням на Міністерство освіти та науки, відповідне положення затвердив Кабінет міністрів.

«МОН активно долучилося до розроблення цього документа, зокрема, в частині врегулювання питань цифрової освіти та функціонування Всеукраїнської школи онлайн»....Не менш важливий аспект нашої роботи в цьому напрямі – це забезпечення безперешкодного доступу вчителів та учнів до пропонованого онлайн-контенту. Адже саме це є запорукою організації дистанційного/змішаного навчання в Україні на високому рівні», – зазначив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет.

Читайте також: Курси з медіаграмотності можуть увійти в базові освітні програми - МОН

Зазначається, що вебпортал цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта» є універсальним інструментом навчання для людей різних вікових категорій і професій, постійно наповнюється освітніми матеріалами, серіалами з одночасною можливістю перевірити (через Цифрограм) і підвищити рівень цифрової компетентності користувачів.

Окрім цього на порталі передбачена можливість пройти курси (зокрема, вчителям і школярам) та отримати сертифікати з організації інтерактивного дистанційного навчання, цифрової грамотності для вчителів, підприємництва, фінансової та медійної грамотності, кібербезпеки, штучного інтелекту, діджитал-маркетингу тощо.

«Платформа «Всеукраїнська школа онлайн», своєю чергою, теж активно наповнюється, за підтримки міжнародних партнерів. Розробляється мобільний застосунок, і триває робота над розширенням функціоналу. Наш наступний крок – розроблення та затвердження нормативно-правових актів, які визначатимуть порядок наповнення ВШО освітніми матеріалами, уроками, а також унормування процедури проведення експертизи цих матеріалів», – повідомив Шкарлет.

Читайте також: У Міносвіти назвали найпопулярніші предмети на ЗНО

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів України схвалив постанову, відповідно до якої в Україні буде створено Єдиний державний веб-портал цифрової грамотності. Єдиний державний портал надасть змогу громадянам навчитися цифровим навичкам через інтернет і покращить доступ до цифрової освіти для фізичних та юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-