В'ятрович вважає «демарші навколо імені Шухевича» результатом дії пропаганди РФ

В'ятрович вважає «демарші навколо імені Шухевича» результатом дії пропаганди РФ

Укрінформ
Народний депутат Володимир В'ятрович (фракція «Європейська солідарність») вважає ситуацію навколо присвоєння імені Романа Шухевича тернопільському спортивному стадіону результатом дії російської пропаганди.

Про це В’ятрович написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нинішні демарші - ніщо інше, як результат дії російської пропаганди, особливо активної в питаннях дискредитації української історії з 2005 року», – написав депутат.

Він зауважив, що від проголошення незалежності в Україні іменем Шухевича було названо понад 80 вулиць. Так, за словами В'ятровича, раніше це «нікому, в тому числі Польщі чи Ізраїлю, не заважало».

В'ятрович очолював Український інститут національної пам'яті з 25 березня 2014 року до 18 вересня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2021 року сесія Тернопільської міської ради ухвалила рішення про присвоєння міському стадіону імені головного командувача Української повстанської армії Романа Шухевича.

Читайте також: Тернопільський мер - послу Ізраїля: Родина Шухевича під час війни врятувала єврейську дівчинку

Згодом посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон засудив це рішення.

Окрім того, мер польського Замостя заявив, що його місто припиняє реалізацію разом з Тернополем європейського гранту на майже 69 тис. євро через надання тернопільському міському стадіону імені головнокомандуючого УПА Романа Шухевича.

Роман Шухевич - український політичний і державний діяч, військовий. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950 роки). Борець за незалежність України у ХХ сторіччі. Шухевичу посмертно присвоєно звання Героя України. Загинув 5 березня 1950 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-