НАЗК не використовує обладнання «Алтаюру» для функціонування Реєстру корупціонерів

НАЗК не використовує обладнання «Алтаюру» для функціонування Реєстру корупціонерів

Укрінформ
Обладнання товариства «Алтаюр» не використовується для функціонування Реєстру осіб, які вчинили корупційні і пов'язані з корупцією правопорушення.

Про це під час презентації в Укрінформі оновленого Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, заявив голова НАЗК Олександр Новіков.

«Обладнання товариства «Алтаюр» не використовується для функціонування реєстру осіб, які вчинили корупційні і пов'язані з корупцією правопорушення, і більше того — (це обладнання не використовується — ред.) для функціонування будь-якого з реєстрів, які адмініструються Національним агентством», - поінформував голова НАЗК.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня у НАЗК повідомили, що Господарський суд міста Києва частково задовольнив позов ТОВ «Алтаюр» до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), зобов'язавши останнє сплатити компанії близько 7 млн гривень.

Читайте також: У Києві презентували оновлений Реєстр корупціонерів

27 жовтня Конституційний Суд ухвалив рішення за поданням депутатів із фракції ОПЗЖ, скасувавши кримінальну відповідальність за недостовірне декларування суддів, чиновників і депутатів, а також позбавив НАЗК багатьох повноважень.

4 листопада із повідомлень у ЗМІ стало відомо, що ТОВ «Алтаюр», яке володіє серверами для реєстру е-декларацій, начебто звернулось до Окружного адмінсуду Києва з вимогою припинити зберігання декларацій. Адвокат «Алтаюру» посилається на резонансне рішення КС від 27 жовтня, який скасував статтю закону, за якою Нацагентство з питань запобігання корупції має, серед іншого, зберігати та оприлюднювати декларації.

НАЗК орендувало сервери для реєстру в ТОВ «Алтаюр» з 2017 року. На початку 2020 року Нацагентство не продовжило договір з ТОВ, запідозривши завищенні ціни оренди. Національне антикорупційне бюро почало розслідування, а сервери згодом арештували.

19 травня 2020 року «Алтаюр» виступило із заявою про погрози і тиск з боку працівників НАЗК. Компанія заперечила будь-які порушення законодавства у своїх діях. Компанія «Алтаюр» надавала свої сервери і обладнання для функціонування реєстру з моменту його запуску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-