Єрмак: В інформвійні проти України — батальйони ботів й «фейкомети»

Єрмак: В інформвійні проти України — батальйони ботів й «фейкомети»

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак заявляє, що в інформаційній війні проти України нині застосовуються батальйони інтернет-тролів і ботів, а також запускаються “фейкомети” й пропагандистські снаряди.

Про це він сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується нашої країни, то в інформаційній війні проти України застосовуються батальйони інтернет-тролів, ботів, запускаються “фейкомети” та пропагандистські снаряди. Слово сьогодні стає дуже потужною зброєю, яка вражає не тіло, а мозок і серце людини”, - сказав Єрмак.

У той же час він наголосив, що “інформаційна безпека сьогодні є запорукою незалежності, суверенітету будь-якої держави світу”, а інформаційна війна є складовою гібридної війни у сучасному світі.

Читайте також: Центр протидії дезінформації буде на базі РНБО — Єрмак

Так, за його словами, не обов’язково наразі захоплювати територію, можна гібридно, методами пропаганди і корупцією руйнувати противника зсередини і диктувати йому необхідні рішення.

“Ціль пропагандистів, які працюють проти нашої країни, — це дестабілізувати ситуацію всередині країни і намагатися роз’єднати нас із нашими союзниками. Сьогодні весь світ бачить і бачив це протягом останніх років невдалі, на щастя, спроби Російської Федерації погіршити, наприклад, відносини України зі США, які є одним з найважливіших стратегічних наших партнерів”, - підкреслив очільник ОП.

Як повідомлялося, в Україні з березня має розпочати роботу Центр протидії дезінформації. Планується, що Центр дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-