У Польщі затримали трьох українців за підробку документів понад тисячі іноземців

У Польщі затримали трьох українців за підробку документів понад тисячі іноземців

Відео
Укрінформ
Польські прикордонники затримали у Лодзькому воєводстві (центр країни) трьох громадян України, які займалися виготовленням фіктивних документів, а також наданням сприяння у перебуванні у Польщі для понад тисячі іноземців всупереч чинному законодавству.

Про це повідомив представник Прикордонної служби Польщі Кшиштоф Гжех, повідомляє Укрінформ із посиланням на Прикордонну службу Польщі.

За його словами, ці особи за матеріальну винагороду допомагали реєструвати в управліннях праці заяви від працедавців про намір працевлаштування іноземців, отримувати у воєводських органах дозволи на працю без фактичного наміру працевлаштування осіб. Для цього вони використовували людей, які часто не усвідомлювали, що вони беруть участь у незаконних діях.

“Оцінюється, що своїми діями вони посприяли у перебуванні в Польщі понад тисячі іноземців”,- зазначив польський прикордонник.

Він повідомив, що під час обшуків вилучено докази нелегальної діяльності – електронні носії, дозволи праці для іноземців, кореспонденцію з органами влади, банківські картки, сфальсифіковані медичні довідки, сім-картки, документацію щодо рішень воєводи, печатки різних фірм, підроблену карту перебування.

Читайте також: Рада планує посилити відповідальність за підробку документів

Районна прокуратура міста Поддембіце застосувала запобіжні заходи щодо трьох українців, заборонивши їм виїжджати за межі Польщі, вилучила закордонні паспорти і зобов’язала регулярно з’являтися у поліцейському відділку.

Крім того, по відношенню до одного з громадян України розпочато адміністративне провадження щодо необхідності залишення ним меж Польщі з міркувань національної безпеки країни і заборони йому в’їжджати до РП та ЄС на 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-