Кожен п'ятий український старшокласник спілкувався з незнайомцем про інтим в інтернеті

Кожен п'ятий український старшокласник спілкувався з незнайомцем про інтим в інтернеті

Дослідження
Укрінформ
В Україні кожна п'ята дитина в старшій школі спілкувалася з незнайомцем в інтернеті про інтимні стосунки.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Фейсбуці радник з питань захищеності в інтернеті при міністрі цифрової трансформації Анастасія Дякова.

За її словами, згідно з дослідженням, проведеним Proinsight Lab у партнерстві з Уповноваженим з прав дитини Миколою Кулебою та Службою порятунку дітей, 95% дітей виходять в інтернет вдома, 67,9% - через мобільний інтернет.

51,9% дітей почали користуватися інтернетом у віці 6-9 років, 55,3% вперше зареєструвалися в соцмережах у віці 8-10 років.

При цьому найпопулярніші соцмережі серед дітей - YouTube (91%), Viber (79,5%), TikTok (59,6%) та Instagram (59,6%).

У 63,4% дітей є профілі в Instagram, у 49,9% - у TikTok, у 44,5% - в YouTube.

80% опитаних дітей зареєстровані хоча б в одній соцмережі.

Згідно з дослідженням, вперше побачили порноконтент в інтернеті 39,8% дітей у віці 8-10 років, з них 59,8% побачили контент несподівано.

73,6% потрапили на контент через рекламу на сайті, 51,8% побачили у соцмережах, 20,7% - в онлайн-іграх. При цьому вік першого контакту зменшується.

За даними дослідження, кожна п'ята дитина в середній школі отримувала запитання в інтернеті про свої інтимні частини тіла, і близько 40% - серед дітей у старшій школі.

Кожна десята дитина в середній школі отримувала запити на відправлення її інтимних фото (11,2%) і кожна п'ята - у старшій школі (18,5%).

5% дітей у середній школі і 7% в старшій отримували запит показати себе або торкатися своїх інтимних частин тіла на камеру. 7% дітей у старшій школі надсилали такі матеріали.

Читайте також: До 12 років тюрми: Рада посилила покарання за дитячу порнографію

Як йдеться в дослідженні, кожна п'ята дитина в середній школі готова зустрітися з незнайомцем з інтернету і 42% дітей - зі старшої школи.

У дослідженні взяли участь 4700 дітей.

Як повідомляє Укрінформ, кіберполіція в 2020 році затримала 13 педофілів, які здійснювали розпусні дії стосовно дітей або вступали з ними у статеві зносини, в тому числі з використанням інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-