Голова правління Укрзалізниці готовий свідчити на ТСК під поліграфом

Голова правління Укрзалізниці готовий свідчити на ТСК під поліграфом

Укрінформ
Голова правління “Укрзалізниці” Володимир Жмак готовий прийти на засідання Тимчасової слідчої комісії і свідчити про становище компанії під поліграфом.

Про це він сказав на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми (правління УЗ — ред.) готові всі прийти на поліграф і розказати інформацію, яку від нас Тимчасова слідча комісія хоче отримати”, — заявив Жмак.

Як повідомлялося, голова правління "Укрзалізниці" Володимир Жмак висловив сподівання, що ініційоване Тимчасовою слідчою комісією з питань перевірки та оцінки стану "УЗ" питання розгляду компетенції правління компанії є непорозумінням.

Читайте також: Жмак прокоментував ініційований ТСК розгляд компетенції правління Укрзалізниці

5 березня у Фейсбуці депутат Юлія Гришина повідомила, що ТСК ухвалила рішення "звернутися до Прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради "УЗ" щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії". Вона додала, що на наступному засіданні ТСК заслухає правління «УЗ» щодо ситуації, яка склалася. За її словами, у травні минулого року ревізія «Укрзалізниці» виявила порушень майже на 12 млрд гривень. Також Гришина зауважила, що до неї надійшло понад 20 звернень від окремих працівників та цілих колективів «УЗ», які скаржаться на грубі порушення трудового законодавства, розтрати, привласнення та нецільове використання ресурсів підприємства.

Читайте також: В Укрзалізниці очікують, що ТСК виявить першопричини проблем у товаристві

У Верховній Раді 27 січня утворили ТСК з питань перевірки та оцінки стану АТ "Українська залізниця". Планується забезпечення неупередженої і прозорої перевірки та оцінки стану АТ «Українська залізниця», розслідування бездіяльності та порушень законодавства України органами управління цього підприємства, яка призвела до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників. Також буде перевірено фахову відповідність членів правління та наглядової ради Укрзалізниці, долучених до процесів управління АТ, на підставі вимог законодавства.

Читайте також: СБУ заблокувала схему викрадення запчастин локомотивів Укрзалізниці

Головою ТСК обрано народного депутата Юлію Гришину (фракція партії "Слуга народу"), її заступником - члена фракції "Опозиційна платформа - За життя" Федора Христенка. До складу комісії також увійшли народні депутати з фракцій "Слуги народу", "Батьківщини" та груп "Партія "За майбутнє" і "Довіра".

Передбачено, що Верховна Рада заслухає звіт ТСК про виконану роботу не пізніше шестимісячного строку з дня утворення комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-