МКІП хоче створити в Україні онлайн-музей російської пропаганди

МКІП хоче створити в Україні онлайн-музей російської пропаганди

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики планує створити в Україні онлайн-музей російської пропаганди.

Про це міністр культури й інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів у ефірі телеканалу «Україна 24», повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

«Центр, який ми зараз створюємо і найближчим часом анонсуємо на базі міністерства, бо у нас є така складова як інформаційна політика, - це маленька перша цеглинка створення достатньо великого міжнародного центру протидії дезінформації, який планується створити в Україні. Ми діємо за прикладом балтійських країн - такий центр діє в Ризі, Фінляндії, Чехії... Це швидше центри просвітницькі, які моніторять, дозволяють викривати й показувати, що є дезінформацією і фейками, щоб громадяни і спільнота розуміли, в якому середовищі ми знаходимося. Ми хочемо створити онлайн-музей російської пропаганди. Але хотів би наголосити ще раз, що це лише перший крок», - сказав Ткаченко.

Як повідомлялося, в Україні у березні має розпочати працювати Центр протидії дезінформації. Планується, що Центр дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-