Отримувачів субсидій може стати більше: Шмигаль дав доручення

Отримувачів субсидій може стати більше: Шмигаль дав доручення

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій в Україні.

Про це він сказав під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, повідомляє Урядовий портал.

У нараді взяли участь міністр соціальної політики Марина Лазебна, в. о. міністра енергетики Юрій Вітренко, представники Міністерства фінансів і Міністерства розвитку громад та територій, керівництво НАК «Нафтогаз» і народні депутати.

Шмигаль дав доручення профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій, зокрема провести відповідну роботу щодо інформування населення про можливість отримання такої допомоги, а також створити інструмент, який допоможе населенню звіряти розрахунки з постачальником.

Читайте також: Шмигаль - у Раді: Субсидій вистачить для всіх, хто їх потребує

«Необхідно розробити комплексне рішення, яке дасть змогу погасити вже наявну заборгованість (за комунальні послуги - ред.). Водночас держава надалі підтримуватиме тих громадян, хто не може сплачувати за комунальні послуги», — зазначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду доручив Мінфіну разом з Міненерго напрацювати механізм щодо вирішення проблеми протермінованої заборгованості, а Мінрегіону спільно з місцевою владою провести комунікаційну роботу для запобігання подальшого зростання боргів за житлово-комунальні послуги.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Верховна Рада зобов’язала уряд в місячний термін внести до парламенту зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо збільшення видатків на субсидії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-