У рамках екологічного проєкту 20 березня у 100 країнах висадять мільйон дерев за добу

У рамках екологічного проєкту 20 березня у 100 країнах висадять мільйон дерев за добу

Укрінформ
У 100 країнах 20 березня планується висадити 1 млн дерев за добу в рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet, організованого українським благодійним фондом.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на організаторів акції.  

"20 березня 2021 року у 100 країнах світу планується висадження 1 000 000 дерев за одну добу у рамках глобального екологічного проєкту Greening of the Planet. Організатором даного проєкту є український благодійний фонд "Озеленення України", засновниками якого є Сергій Гайдайчук – президент найбільшого ділового клубу, який об’єднує лідерів українського бізнесу, CEO Club Ukraine, та Ганна Крисюк – президент міжнародного жіночого бізнес-клубу Business Woman Club", – йдеться у повідомленні.

Фото з сайту greeningplanet.org

Як зазначається, 17 жовтня 2020 року понад 50 тис. українців висадили понад 2 млн дерев за одну добу, встановивши рекорд України. А вже поточного, 2021-го року, враховуючи екологічну ситуацію у світі, організатори вирішили долучити до озеленення й інші країни, а це понад 100 іноземних держав.

"Все в природі – це коловорот взаємної співпраці. Ми живемо у світі технологій, які зробили наш темп життя неймовірно швидким і змушують нас постійно поспішати, не озираючись навколо. Відомо, що клімат у світі незворотно змінюється, і з кожним роком температура в деяких куточках Землі досягає аномальних позначок. Наше комфортне життя залежить від кисню... "Легенями" планети є дерева. Тільки від нас залежить, яким буде дім, в якому житимуть наші діти, і як ми зможемо пом’якшити наслідки для майбутніх поколінь", – зазначила Крисюк.

Метою проєкту Greening of the Planet є привернення уваги до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми планети, а також формування позитивного іміджу України.

Читайте також: На ділянках суцільних зрубів висадили 122 мільйони молодих дерев

"Одна людина ніколи не зможе того, чого в співпраці досягнуть десятки, тисячі, мільйони. Наша ініціатива з висадження дерев – саме про об’єднання. Вирубка лісів, експлуатація морів і ґрунтів, забруднення повітря і води – усі ці чинники підштовхують наш світ до екологічної катастрофи. А об’єднавшись, люди можуть створювати чудеса, відновлювати екосистему, будувати гідне майбутнє для своїх дітей. Нашою місією є висадити 100 млн дерев по всій планеті протягом трьох років, але нашим ще більшим досягненням буде, якщо у рамках Greening of the Planet ми зможемо об’єднати 100 млн осіб різних верств населення. Давайте допоможемо нашій Планеті!" – закликав долучитися до проєкту Гайдайчук.

Читайте також: Україна підтримує глобальний проєкт «Озеленення планети» - Кулеба

Взяти участь в акції можна в таких форматах:

  1. Учасник: висадження власного дерева із надсиланням на офіційний сайт фото і геолокації;
  2. Співорганізатор: організовує висадження 100 дерев в одній зі 100 країн;
  3. Партнер: надає матеріально-технічну допомогу в реалізації проєкту.

Після закінчення акції всі висаджені дерева будуть розміщені на геолокаційній карті проєкту і додаватимуться до висадки 100 млн дерев.

Перше фото: pixabay.com 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-