П’ятеро суддів зняли свої кандидатури з виборів до Вищої ради правосуддя

П’ятеро суддів зняли свої кандидатури з виборів до Вищої ради правосуддя

Укрінформ
П’ятеро кандидатів на обрання XVIII з’їздом суддів України до Вищої ради правосуддя зняли свої кандидатури з розгляду делегатами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, про зняття своєї кандидатури оголосила голова Дніпровського апеляційного суду Наталія Деркач з трибуни в залі, де проходить з’їзд суддів.

“Хочу зазначити, що я є головою Дніпровського апеляційного суду і коли я подавала заяву на те, що я буду брати участь у конкурсі, я мала намір дотично застосувати свій досвід на посаді судді, оскільки я 33 роки працюю в суді, а в загалі в судовій системі більш як 40 років. Однак як голова Дніпровського апеляційного суду я, по-перше, повинна прийняти всі залежні від мене міри для того, щоб належно працював ввірений мені колектив”, - заявила Деркач.

Вона додала, що на сьогодні Дніпровський апеляційний суд “входить у трійку потужних судів з дуже великим навантаженням”.

“Оскільки судова система вона є незалежною за рахунок належної роботи судів, я вважаю за необхідне як голова суду зробити заяву, що я знімаю свою кандидатуру і думаю, що з порозумінням делегати і запрошені поставляться до такої моєї позиції”, - сказала голова Дніпровського апеляційного суду.

Також голова Ради суддів України Богдан Моніч поінформував про надходження заяв від кількох кандидатів про зняття своєї кандидатури з обрання до Вищої ради правосуддя.

“Так само до нас надійшла ще низка заяв від кандидатів до Вищої ради правосуддя... З’їзду суддів від кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя Денисюк Тетяни Станіславівни заява: знімаю свою кандидатуру з виборів кандидатів у члени Вищої ради правосуддя”, — озвучив Моніч.

Аналогічні заяви, за словами Моніча, надійшли також від Віктора Данка, Андрія Рябішина та Олени Журавської.

Таким чином, наразі на 4 посади у Вищі раді правосуддя претендують 29 кандидатів на обрання XVIII з’їздом суддів України.

Читайте також: Біля «Президент готелю» пройшла акція «Ні з’їзду суддівської нечесті!»

Як повідомлялося, у Києві почав роботу XVIII з’їзд суддів України. Він проходить у "Президент Готелі" під посиленою охороною поліції та Національної гвардії, також присутні працівники ДСНС, медики.

На обговорення з’їзду винесені питання про обрання членів Вищої ради правосуддя, про обрання Ради суддів України (РСУ), про призначення судді Конституційного Суду України.

Окрім того, планується заслухати звіт РСУ про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів та інформацію голови Державної судової адміністрації про її діяльність, зокрема щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади.

З’їзд триватиме упродовж 9-11 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-