Другою мовою в Україні має бути англійська – Данілов

Другою мовою в Україні має бути англійська – Данілов

Укрінформ
Україна повинна убезпечити себе від «лінгвістичної війни», яку розв’язала Російська Федерація, більш активно запроваджуючи англійську мову.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов заявив під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На превеликий жаль, за 30 років ми не визначили українську мову як первинну фундаментальну мову нашої незалежності. І друге питання – на превеликий жаль, ми за 30 років не збагнули важливість… англійської мови, яка має бути обов’язково другою мовою в країні для того, щоб ми з вами були убезпечені від тих атак, від яких ми сьогодні потерпаємо від Російської Федерації», - заявив Данілов.

Він наголосив, що багато політиків та президентів в Україні загравали з російською мовою, копаючи під себе яму. І Росія на сьогодні на 100% використовує мовне питання у війні з Україною.

На думку секретаря РНБО, Україна може захистити себе, активно запроваджуючи англійську мову.

«Знання молоддю англійської мови є запорукою незалежності нашої держави. Англійська мова має бути використовувана з дитячого садочка, в школі», – зазначив Данілов, додавши, що наразі англійську багато вивчають, але, на жаль, мало знають та користуються.

Читайте також: Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України

Він також вважає, що коли суспільство зможе вільно користуватись англомовними виданнями, тоді питання «лінгвістичної війни», яку веде Російська Федерація, може поступово зникнути.

Раніше в інтерв’ю Укрінформу Данілов заявив, що розповсюдження російських наративів несе небезпеку для багатьох країн світу. Зокрема, Москва може спробувати «захищати російськомовних», попри згоду держав, де вони проживають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-