ДТП українського автобуса в Польщі: у тяжкому стані залишаються двоє людей

ДТП українського автобуса в Польщі: у тяжкому стані залишаються двоє людей

Ексклюзив
Укрінформ
Станом на понеділок, 8 березня, у лікарнях Підкарпатського воєводства Польщі перебувають 25 громадян України, які постраждали в суботу після опівночі в автокатастрофі українського рейсового автобусу. Кількість постраждалих у тяжкому стані зменшилася до двох осіб.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив речник воєводи Підкарпатського воєводства Міхал Мельнічук.

“У наших лікарнях перебуває 25 осіб, які постраждали в цій аварії. Лікарі оцінюють стан лише двох постраждалих як тяжкий”,- заявив Мельничук.

Він додав, що серед двох постраждалих у тяжкому стані є жінка, яку відразу після аварії помилково було визнано загиблою.

Читайте також: ДТП у Польщі: дев’ять українців перебувають у тяжкому стані

Як повідомлялося, ДТП з українським автобусом сталося в суботу о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань - Херсон, в якому перебували 57 осіб, у тому числі двоє водіїв, перекинувся, з'їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. Унаслідок катастрофи п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень.

Читайте також: Автокатастрофа у Польщі: водію автобуса висунули обвинувачення

У суботу ввечері 24 пасажири, травми яких виявилися незначними, вирушили наданим перевізником автобусом в Україну. Двоє осіб повернулися до своїх сімей у Кракові та Жешуві.

У неділю окружна прокуратура у Перемишлі висунула обвинувачення водію українського автобуса у ненавмисному доведенні до катастрофи у наземному русі - йому загрожує до восьми років ув’язнення. Попередньо, йому інкримінують невідповідну оцінку дорожньої ситуації, зокрема, перевищення швидкості в момент з’їзду з автомагістралі, що призвело до трагедії. Водій поки що не дав свідчень прокуратурі, посилаючись на поганий емоційний стан і те, що він недостатньо добре пам’ятає момент аварії. У нього вилучили закордонний паспорт і заборонили виїжджати з Польщі.

Фото: PAP/Darek Delmanowicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-