COVID-19: найбільше завантажені лікарні у Києві та 8 областях

COVID-19: найбільше завантажені лікарні у Києві та 8 областях

Список
Укрінформ
У Києві та 8 областях перевищений показник госпіталізацій хворих з COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема, при визначеному показнику рівня госпіталізацї в 60 на 100 тис. населення у Києві він становить 67,7, у Вінницькій області - 115, у Житомирській - 87,3; у Закарпатській - 96,1; у Миколаївській - 69,9, у Тернопільській - 60,6, у Хмельницькій - 67,6, у Чернівецькій - 96,6.

Найвищий показник госпіталізацій в Івано-Франківській області - 146,3 на 100 тис. населення.

Водночас найвищий показник завантаженості ліжок з киснем у Закарпатській області - 71,3% (при визначеному показнику 65%). Також високий він у Івано-Франківській області (62,4%), Чернівецькій (52,9%), Житомирській (50,9%).

Читайте також: У Штатах попереджають про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу

У Києві станом на 8 березня завантаженість ліжок з киснем становить 44,5%.

У червоній зоні епідічної небезпеки перебуває чотири області - Івано-Франківська, Житомирська, Чернівецька та Закарпатська.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого Кабінет міністрів схвалив постанову про встановлення в Україні адаптивного карантину до 30 квітня, встановлено 4 рівні епіднебезпеки та показники їх визначення.

Читайте також: Британські вчені з науковою метою інфікували коронавірусом добровольців

Зелений рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Встановлюється одночасно на всій території України, якщо захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України менше 50 відсотків від епідемічного порогу; коефіцієнт виявлення випадків інфікування коронавірусом – менше 5%.

Жовтий рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

Читайте також: Фармкомпаніям варто відмовитися від патентів на COVID-вакцини - ВООЗ

Помаранчевий – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню, більше 65 відсотків; кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення менше 300; кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тисяч населення більше 60; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 більше 20 відсотків; зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50 відсотків.

Читайте також: ВООЗ опублікує звіт про «коронавірусне» розслідування в Ухані після 15 березня

Червоний рівень епідемічної небезпеки встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше зазначених показників. Він визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС з ініціативи міністра охорони здоров'я протягом 48 годин. Рішення щодо скасування червоного рівня приймається у разі досягнення регіоном усіх показників протягом не менш ніж п’яти днів поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-