У Мюнхені невідомою речовиною облили могилу Бандери

У Мюнхені невідомою речовиною облили могилу Бандери

Укрінформ
У Мюнхені невідомою речовиною облили могилу Степана Бандери. 

Про це у Твіттері повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник.

"І знову зухвалий акт вандалізму на могилі Степана Бандери у Мюнхені. Огидні покидьки облили її невідомою речовиною. Закликаємо поліцію знайти і покарати винних", - написав дипломат.

Це не перша наруга над могилою одного з лідерів Організації українських націоналістів, ідеолога і теоретика українського націоналістичного руху XX століття.

Читайте також: Вандали намагалися розмалювати Меморіал Небесної сотні у Львові

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня 2018 року у Мюнхені прокремлівський пропагандист Грем Філліпс зірвав прапори з могили лідера ОУН Степана Бандери і прикріпив до могильного хреста банер з написом "Тут похований український нацист Степан Бандера". Відповідне відео Філліпс опублікував у YouTube.

Грем Філліпс - британець, журналістські матеріали якого набули розголосу під час Євромайдану і конфлікту на сході України. Зокрема, він відомий пропагандистськими сюжетами російських телеканалів Russia Today і "Звезда", в яких висловлює підтримку бойовикам на Донбасі. У 2014 році українська влада його затримала, але за наполяганням британського посольства відпустила.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-