ДТП з автобусом у Польщі: в лікарнях залишаються 24 українці

ДТП з автобусом у Польщі: в лікарнях залишаються 24 українці

Укрінформ
Станом на неділю в лікарнях Підкарпатського воєводства після ДТП з українським автобусом перебувають 24 людини, дев’ятеро з них - у тяжкому стані.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

Він зазначив, що напередодні двома автобусами перевізника з Тернополя, якому належав розбитий автобус, в Україну було відправлено 24 українці. За його словами, вони також постраждали в ДТП, але їх травми не є настільки тяжкими, аби й надалі перебувати в лікарні. Крім того, ще двоє осіб вирішили не їхати в Україну, а повернутися до своїх родин у Кракові та Жешуві.

З 24 людей, які залишаються в лікарнях, дев’ятеро – у тяжкому стані. Одну з постраждалих жінок, яку вчора помилково назвали шостою жертвою автокатастрофи, усе ж вдалося врятувати.

“Зараз вона в реанімації у комі, її стан критичний. У решти осіб стан також тяжкий, але стабільний”,- повідомив український дипломат.

За його словами, почесний консул України в Перемишлі Олександр Бачик допоміг із закупівлею найнеобхідніших речей для українців, які перебувають у лікарнях.

Читайте також: МЗС назвало попередню причину аварії автобуса в Польщі

Генконсул також повідомив, що двоє водіїв автобусу, стан яких є нормальним, були затримані поліцією. Після отримання свідчень у справі водія, який не був за кермом, мають відпустити. Водій, який був за кермом у момент ДТП, залишиться під слідством.

Павлюк зазначив, що українським дипломатам по документах вдалося встановити особи жертв автокатастрофи. Для підтвердження цієї інформації очікується офіційний лист від прокуратури міста Перемишль.

Генкосул повідомив, що пасажири автобусу були з багатьох регіонів України, зокрема Львівської, Тернопільської, Запорізької, Херсонської, Полтавської, Одеської областей.

Читайте також: Дітей серед постраждалих у ДТП у Польщі не було - МВС

Як повідомляв Укрінформ, ДТП з українським автобусом сталася в суботу о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

За попередньою інформацією, водій автобуса наїхав на огороджувальні стовпчики. В результаті ДТП п’ятеро осіб загинули на місці, 35 потрапили до лікарень.

Прокуратура міста Перемишль за фактом ДТП відкрила кримінальну справу за статтею щодо доведення до катастрофи в наземному русі.

Фото: PAP/Darek Delmanowicz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-