Аварія автобуса в Польщі: з лікарень виписали дев'ятьох українців

Аварія автобуса в Польщі: з лікарень виписали дев'ятьох українців

Укрінформ
Станом на 14-ту годину 6 березня з лікарень Підкарпатського воєводства Польщі вже виписали дев’ять осіб, постраждалих у ДТП українського автобуса.

Про це під час спільної пресконференції у Жешуві з представниками рятувальних служб та поліції повідомила воєвода Підкарпатського воєводства Ева Ленярт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Попри складну епідемічну ситуацію, ми знайшли місця у лікарнях на території воєводства, де постраждалим надано всю необхідну допомогу. Частину з них уже виписано з лікарень, я знаю про дев’ятьох виписаних осіб”, - повідомила Ленярт.

Читайте також: Дуда висловив співчуття з приводу загибелі українців у ДТП у Польщі

Вона додала, що їх перевезено до гуртожитку школи в Ярославі, де перебували інші 18 українців, що не надто постраждали в результаті автокатастрофи.

Воєвода зазначила, що у справі українського автобуса вона перебуває в постійному контакті з генконсулом України в Любліні і послом України в Польщі.

Також чиновниця підкреслила, що у справі автокатастрофи вона особисто контактує з главами МВС та МОЗ Польщі, міністром інфраструктури. Ленярт зазначила, що міністри пропонували додаткову допомогу, але сил, які є на території воєводства, вистачило для здійснення рятувальної операції.

Читайте також: МЗС назвало попередню причину аварії автобуса в Польщі

Заступник начальника державної пожежної служби Підкарпатського воєводства Даніель Дриняк зазначив, що рятувальна операція була дуже складною. Він повідомив, що після ДТП самотужки автобус змогли залишити лише чотири особи. Водночас решту, 43 особи, рятувальники витягували з автобуса із застосування спеціального обладнання, оскільки автобус потрібно було розрізати, звільняти постраждалих і передавати їх медикам.

Як зазначив Дриняк, до операції було залучено понад 100 рятувальників, важку техніку, дрони.

Заступник начальника поліції Підкарпатського воєводства Збігнєв Сова повідомив, що наразі зарано говорити про причини автокатастрофи, це буде предметом слідства. В обох водіїв автобуса взято кров на аналізи на предмет виключення вмісту в організмі алкоголю чи інших речовин.

Читайте також: ДТП з автобусом у Польщі: п’ятеро українців - у вкрай тяжкому стані

Як повідомлялося, український автобус потрапив в аварію о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

У результаті п’ятеро осіб загинули на місці, кількадесят отримали травми, 14 перебувають у тяжкому стані. Поранені перебувають у шести лікарнях Підкарпатського воєводства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-