ДТП з автобусом у Польщі: п’ятеро українців - у вкрай тяжкому стані

ДТП з автобусом у Польщі: п’ятеро українців - у вкрай тяжкому стані

Ексклюзив
Укрінформ
П’ятеро з 35-ти українців, які потерпіли внаслідок ДТП у Польщі, перебувають у вкрай тяжкому стані.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк.

“Серед тих, хто перебуває в лікарні, п’ятеро - у вкрай тяжкому стані. Лікарі, на жаль, не дають жодних гарантій щодо їх одужання”, - сказав Павлюк.

Читайте також: Зеленський висловив співчуття родинам загиблих у ДТП у Польщі

Він зазначив, що на місці загинуло п’ятеро людей – дві жінки і троє чоловіків.

Наразі відбувається ідентифікація тіл, проводяться пошуки та перевірка документів. Після проведення попередньої ідентифікації дипломати зв'яжуться з родичами загиблих і потерпілих.

За словами генконсула, 16 пасажирів автобуса, які незначно постраждали в результаті ДТП, перевезли до шкільного гуртожитку в місті Ярославі. На місці їм допомогу надає один з консулів у Любліні. Зокрема, вживають заходів щодо сприяння їм у поверненні додому після завершення усіх слідчих дій.

Читайте також: Український підліток, якого жорстоко побили у Парижі, вийшов з лікарні

Павлюк повідомив, що серед потерпілих - жителі різних регіонів України, зокрема Херсонської та Запорізької областей.

Двоє водіїв автобуса перебувають у задовільному стані і дають свідчення поліції. Транспортний засіб належить перевізнику з Тернополя.

Український дипломат поінформував, що при генконсульстві України в Любліні розгорнуто цілодобовий штаб, де можна отримати необхідну інформацію (телефон гарячої лінії у генконсульстві - +48 7841 385 55).

Читайте також: У Туреччині легковик впав у прірву, серед постраждалих - дві українки

В управлінні Підкарпатського воєводства також розгорнуто кризовий штаб щодо координації дій, пов’язаних з наданням допомоги потерпілим.

Павлюк подякував воєводі Підкарпатського воєводства Еві Ленярт і польським рятувальним службам за вчасно надану допомогу та всіляке сприяння українцям, які потрапили в біду.

Як повідомлялося, український автобус потрапив в аварію о 00:50 за київським часом поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 км від кордону з Україною. Автобус сполученням Познань-Херсон, в якому перебувало 57 осіб, зокрема двоє водіїв, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице.

Читайте також: Двоє українців загинули в ДТП у Польщі

За попередньою інформацією, автобус наїхав на огороджувальні стовпчики, у результаті чого впав з віадука у рів і перекинувся.

Рятувальна операція на місці аварії тривала кілька годин. Потерпілих доправили до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Рудні Малій, Пшеворську і Любачеві. У більшості - травми голови, хребта, черевної порожнини і кінцівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-