Польські прикордонники не впустили український автобус через пасажира з COVID-19

Польські прикордонники не впустили український автобус через пасажира з COVID-19

Укрінформ
Польські прикордонники не впустили до Польщі автобус на українській реєстрації, серед 26-ти пасажирів якого був один з позитивним результатом тесту на коронавірус.

Надзвичайна подія трапилася в минулу середу на пункті пропуску “Дорогуськ-Ягодин” (Волинська область), передає Укрінформ з посиланням на Lublin112.pl.

Як повідомляється, під час перевірки паспортів один з пасажирів повідомив польських прикордонників, що має позитивний результат тесту на коронавірус. При цьому він зауважив, що почувається добре і не має жодних симптомів.

Читайте також: Польща розгортає тимчасові COVID-лікарні у дев’яти воєводствах

Після отримання цієї інформації польські прикордонники відразу ізолювали автобус з усіма пасажирами, серед яких була й особа з позитивним тестом на COVID-19, аби вони не контактували з іншими подорожувальниками. Про ситуацію було поінформовано головну санітарну інспекцію Польщі та станцію медичної допомоги.

У результаті усім пасажирам цього автобусу разом з водіями було відмовлено у в’їзді до Польщі з формулюванням, що вони становлять небезпеку для публічного здоров’я. Відтак 25 громадян України та один громадянин Молдови повернулися на територію України.

Читайте також: Польща запровадила перевірку COVID-тестів на кордонах Чехії та Словаччини

Як повідомляв Укрінформ, у Польщі спостерігається різкий стрибок кількості інфікованих на коронавірус. 2 березня у країні зафіксовано 15 698 нових випадків, що є найвищим показником з листопада минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-