Богуслаєв проти націоналізації «Мотор Січі»: Треба домовлятися з китайцями

Богуслаєв проти націоналізації «Мотор Січі»: Треба домовлятися з китайцями

Відео
Укрінформ
Почесний президент "Мотор Січі" В'ячеслав Богуслаєв заявив, що проти націоналізації підприємства і вважає, що з китайськими інвесторами потрібно домовлятися.

Відповідний відеокоментар опублікував в Facebook журналіст Ігор Соловей, передає Укрінформ.

"Яка націоналізація, ви що? Треба домовлятися з китайцями. Дозволити їм (володіти) 35% акцій, решту потрібно, щоб вони продали державі. Цивілізовано. Послу треба пояснити, що не дозволяє наша держава управляти нашим підприємством іноземному громадянину, ну не дозволяє", - сказав В'ячеслав Богуслаєв.

Читайте також: Богуслаєв заявив про спробу рейдерського захоплення «Мотор Січі»

Він також зазначив, що наполягає на тому, щоб контрольний пакет авіабудівного підприємства належав українському уряду в особі Укроборонпрому або Міністерству економрозвитку.

А ось що стосується відносин з Китаєм, то розривати їх, на думку Богуслаєва, не можна.

"Просто рвати відносини з китайськими друзями не можна. Я їх називаю друзями, вони ж мені в критичний момент зайняли 100 млн доларів. Це договір позики і я їх повинен повернути", - додав Богуслаєв.

Про те, що запорізьке авіабудівне підприємство "Мотор Січ" можуть націоналізувати на цьому тижні заявив голова парламентської фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія. За його словами, у Верховній Раді найближчим часом зареєструють відповідний законопроєкт. А ось прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що Кабінет Міністрів не розробляв законопроєкт про націоналізацію ВАТ "Мотор Січ" і працює над стабілізацією ситуації на підприємстві.

Читайте також: Шмигаль каже, що не чув про законопроєкт щодо націоналізації «Мотор Січі»

Як раніше повідомлялося, В'ячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям в грудні 2019 року. Угода укладалася через біржу. Тоді він наголошував, що разом з покупкою акцій китайці зобов'язалися інвестувати в завод протягом двох років 250 млн доларів.

Позика в 100 млн доларів підприємство зобов'язане повернути до 2026 року.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський заявив, що не дозволить Китаю або будь-який іншій країні придбати контрольний пакет акцій компанії «Мотор Січ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-