Україна піднялась на 17 позицій у міжнародному соціальному рейтингу

Україна піднялась на 17 позицій у міжнародному соціальному рейтингу

Укрінформ
Україна в рік пандемії піднялась на 17 позицій в глобальному рейтингу за індексом соціального прогресу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

"У 2020 році Україна у світовому рейтингу за значенням індексу соціального прогресу (Social Progress Index) посіла 63 місце зі значенням індексу 73,38 серед 163 країн. В порівнянні з 2019 роком Україна піднялась на 17 позицій з 80 місця (значення індексу було 66,97), випередивши Шрі-Ланку, Македонію, Казахстан, Молдову, Росію, Парагвай, Кабо-Верде, які роком раніше мали кращі показники індексу, ніж Україна" - йдеться у повідомленні.

Середнє значення індексу за всіма країнами, що увійшли до дослідження, - 64,24 бала.

При цьому, у 2020 році кількість країн, які входять до перших трьох груп, – з дуже викою якістю життя, високою якістю життя та помірно високою якістю життя – скоротилась зі 104 до 71. Це сталось переважно через пандемію, погіршення доступу до необхідних медичних послуг та навантаження на системи охорони здоров’я країн. Україна не лише залишилась у третій групі, але і покращила свої результати.

«Індекс соціального прогресу – це спроба продемонструвати, до чого мають прагнути країни та уряди на додаток до суто економічного зростання, щоб люди почували себе комфортно в своїй країні.

Важливо, що у рік пандемії Україна покращила свої позиції в цьому глобальному рейтингу. Це означає, що як мінімум на частину викликів ми реагували правильно. Окремо хочу зазначити, що серед 15 країн зі схожим рівнем ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності Україна посіла 5 місце за значенням цього індексу", - прокоментувала рейтинг міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Читайте також: Україна піднялася у рейтингу економічних свобод

Індекс соціального прогресу вимірює ступінь забезпечення країнами соціальних та екологічних потреб громадян за 54 індикаторами, згрупованими за трьома напрямками: задоволення базових людських потреб (харчування, доступ до води, електроенергії, санітарія, особиста безпека), забезпечення основ благополуччя (здоров’я та медичні послуги, доступ до знань, інформації та комунікацій, екологія), та забезпечення можливостей для людей (основні права, персональна свобода та свобода вибору, інклюзія, рівність та можливості розвитку).

Він був розроблений під технічним керівництвом професора Майкла Портера з гарвардської школи бізнесу та Скотта Стерна з Массачусетського технологічного інституту та щорічно публікується некомерційною організацією Social Progress Imperative.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство соціальної політики запровадить пілотний проєкт для людей з порушенням слуху, люди зможуть в онлайн режимі звернутися до Міністерства, отримати відповідь і навіть відеозвернення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-