СБУ запобігла контрабанді старовинних монет на понад мільйон

СБУ запобігла контрабанді старовинних монет на понад мільйон

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України запобігла у Хмельницькій області контрабанді культурних цінностей до країн ЄС. Загальна вартість вилучених предметів старовини - понад 1 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

За попередніми даними слідства, протиправну діяльність організував місцевий колекціонер. Через один з міжнародних інтернет-аукціонів він продавав за кордон монети ХV-XVII століть.

Для переправлення культурних цінностей іноземним замовникам контрабандист використовував сервіси міжнародного поштового зв’язку. Щоб приховати правопорушення, він вказував у посилках вигадані персональні дані відправника.

У межах контролю за вчиненням злочину задокументовано кілька фактів незаконної діяльності зловмисника.

Під час обшуків за місцем проживання колекціонера правоохоронці виявили ще майже 2,5 тисячі раритетних монет, які він планував продати зарубіжним клієнтам.

Читайте також: Антична зброя і монети часів Київської Русі: СБУ зупинила контрабанду майже на $1 мільйон

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими органів безпеки, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (контрабанда) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури тривають слідчі дії.

Як повідомлялося, 1 березня СБУ викрила організоване угруповання контрабандистів культурних цінностей до ЄС. Під час обшуків у зловмисників вилучено підготовлену до нелегального переправлення колекцію предметів старовини на суму майже мільйон доларів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-