Продаж «Спутника V» у Європу: Данілов нагадує, що РФ не поспішає вакцинувати своє населення

Продаж «Спутника V» у Європу: Данілов нагадує, що РФ не поспішає вакцинувати своє населення

Укрінформ
У справі вакцини «Спутник V» Росія веде міжнародну «дипломатично-вакцинаційну гру», при цьому не поспішаючи вакцинувати населення своєї країни.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, коментуючи питання щодо вакцинації російською вакциною населення Угорщини та Словаччини попри те, що «Спутник V» ще не сертифікований на території ЄС.

«Людям, які роблять спробу починати з Путіним якісь процеси, треба зазирнути в історію. Потрібно розуміти, як усе відбуватиметься і чим може закінчитися. Загалом це питання доволі непросте. Якщо Росія справді має вакцину, яка заслуговує на визнання у світі, то вона насамперед здійснювала б щеплення свого населення. Тим часом рівень вакцинації в Росії вельми низький. Можемо стверджувати, що з боку Росії ведеться дипломатично-вакцинаційна гра», - сказав Данілов.

За його словами, в усьому світі, зокрема і в Україні, зараз триває перший етап вакцинації, що супроводжується значними викликами. Натомість через декілька місяців ситуація внормується, а відтак спекуляції щодо цього питання припиняться.

«Світова фармацевтична галузь найближчим часом дасть відповідь на ці виклики, відтак вакцини незабаром буде більш ніж достатньо»,- упевнений секретар РНБО України.

Також він висловив переконання, що станом на сьогодні нема потреби у проведенні засідання РНБО щодо можливого запровадження національного карантину через загострення пандемічної ситуації в Україні. Данілов додав, що РНБО пропонує, щоб усі ці питання розглядалися в розрізі кожної об’єднаної територіальної громади.

“Зараз в Україні сформовано 1002 громади. Після того, як епідеміологи дадуть оцінку стану справ із захворюванням на території окремої громади, вона має здійснити обмежувальні заходи, щоб унеможливити поширення коронавірусу”,- констатував Данілов.

Читайте також: Європейське медагентство розпочало перевірку російської вакцини Sputnik V

Як повідомлялося, Словаччина зіткнулася з гострою політичною кризою після того, як дві невеликі партії заявили про можливий вихід із правлячої коаліції через закупівлю урядом 2 млн доз російської вакцини "Спутник V".

В Угорщині у національному сертифікаті про вакцинацію, відповідно до рішення уряду, не зазначатимуть, яку саме вакцину отримала людина. Таке рішення спричинило те, що Угорщина – єдина держава ЄС, що використовує для щеплень російський препарат «Спутник V» і китайський Sinopharm. Обидві ці вакцини ще не отримали дозволу від Європейського агентства з лікарських засобів (EMA).

Читайте також: Російський «Cпутник V» за жодних умов не зареєструють в Україні — глава МОЗ

Російську вакцину від коронавірусу «Спутник V» розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Гамалеї. Препарат був схвалений Міністерством охорони здоров'я РФ 11 серпня 2020 року, попри те, що третя фаза його випробувань не проводилася.

Світові експерти висловили сумнів у дієвості цієї вакцини. Європейське агентство з лікарських засобів наразі не схвалило використання "Спутник V".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-