Захист дітей в інтернеті: Мінцифри співпрацюватиме з громадською організацією «МІНЗМІН»

Захист дітей в інтернеті: Мінцифри співпрацюватиме з громадською організацією «МІНЗМІН»

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації України підписало меморандум з громадською організацією «МІНЗМІН» про співпрацю для посилення захисту дітей в інтернеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що міністерство та громадська організація домовились проводити спільні освітні заходи, створювати інноваційні продукти, платформи та інформаційні кампанії із захисту дітей в інтернеті, включити Україну в міжнародні індекси та рейтинги щодо онлайн-безпеки дітей, обмінюватись сучасними методиками навчання цифрової грамотності, розробляти інструменти для попередження, навчання, реагування та контролю у сфері цифрових прав та цифрової безпеки дітей.

"Мінцифра вже реалізувала досить багато спільних проєктів із цією громадською організацією. Наприклад, за сприяння Мінцифри громадська організація «МІНЗМІН» запустила Школу онлайн-безпеки дітей. Також Мінцифра та громадська організація презентували онлайн-курс із цифрових прав та безпеки для дітей. Ще ми разом підготували рекомендації щодо захисту дітей у цифровому середовищі на основі матеріалів Міжнародного союзу електрозв’язку. А тепер ми хочемо вивести співпрацю на ще більш високий і системний рівень", - розповіла заступник міністра з питань європейської інтеграції Валерія Іонан.

Співзасновниця та керівниця зі стратегічного розвитку МІНЗМІН Анастасія Апетик наголосила, що сьогодні дітей, які опинилися між двома світами — реальним та віртуальним, оточує дедалі більше ризиків онлайн.

Читайте також: Про злочин можна написати в Інтернет: в Україні запускають online-канали довіри для дітей

"Ми, команда МІНЗМІН, створюючи нові продукти, спрямовані на розв’язання цієї проблеми, закріплення знань про цифрові права та безпеку серед учителів і батьків, завжди наголошуємо, що безпека дітей — це відповідальність кожного дорослого. Ми вітаємо ініціативи Мінцифри в цій сфері, прийняття Концепції з розвитку цифрових прав дітей, а також інклюзивну політику співпраці, яка дозволяє об’єднувати зусилля заради майбутнього дітей. Готові сприяти державі в рамках загальнонаціональних проєктів та в синергії наближати суспільство до важливих змін", - зауважила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри спільно з МІНЗМІН запустили Школу онлайн-безпеки дітей, презентували онлайн-курс із цифрових прав та безпеки для дітей та підготували рекомендації щодо захисту дітей у цифровому середовищі на основі матеріалів Міжнародного союзу електрозв’язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-