Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

Побачив фейк – тисни «поскаржитись»: Ткаченко закликає протистояти інформаційній загрозі РФ

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявляє про початок кампанії з розвитку медіаграмотності серед українців для протистояння російській інформаційній загрозі.

Як передає Укрінформ, про це міністр написав у своєму Телеграм-каналі.

За словами Ткаченка, однією з частин гібридної війни РФ проти України є "інформаційний вплив. Прихованими в текстах фейками, дезінформацією, напівправдою. Ціль одна – викликати в українців страх, невпевненість у майбутньому, агресію один до одного. Чим більше такого впливу – тим поживніший ґрунт для посіву пропаганди".

Яка наголосив очільник МКІП, "ми маємо протистояти цій інформаційній загрозі. Але починати треба з основ. Три прості правила, яких має дотримуватися кожен. Аби підтримувати, як свою, так і спільну медіагігієну України. Аби був сталий ефект, який закріпиться міцно у суспільстві – боротися необхідно із коренем проблеми. А це – ігнорування чи незнання правил і принципів перевірки інформації".

"Тож, - зауважив Ткаченко, - беремо курс на просвіту, для чого, зокрема зосередимося на розвитку медіаграмотності серед українців".

Читайте також: Безбар'єрність в інформполітиці полягає у праві висловлювати власну думку – Ткаченко

Міністр висловив сподівання на підтримку цієї просвітницької кампанії "і з боку журналістської спільноти. Як медійник і за фахом, і за покликом серця прекрасно розумію важливість дотримання журналістських стандартів".

Ткаченко закликав: "Побачив фейк – тисни "поскаржитись". Перевіряй грамотно – шукай першоджерело інформації. Вчитуйся у зміст, а не ведись на гучні заголовки".

Як повідомляв Укрінформ, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що кремлівські фейки проти України можуть поширювати з будь-яких інформаційних джерел у різних країнах, і тому необхідно перевіряти достовірність інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-