«Медзакупівлі» ще не отримали необхідні документи для поставки китайської COVID-вакцини

«Медзакупівлі» ще не отримали необхідні документи для поставки китайської COVID-вакцини

Укрінформ
Державне підприємство «Медичні закупівлі України» ще не отримало необхідного пакету документів для поставки вакцини китайської компанії Sinovac Biotech проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це «Медзакупівлі» повідомляють у Фейсбуці.

«Для прийняття товару ми очікуємо від постачальника надання повного пакета документів, які визначені договором. Також ми очікуємо надання даних щодо ефективності вакцини. Зазначені документи наразі не були надані», - говориться у повідомленні.

Зокрема, наразі відсутня інформація про реєстрацію вакцини в Україні. За умовами контракту, не менше ніж за 3 робочі дні до дати поставки постачальник (група компаній «Лекхім») серед інших документів зобов’язаний надати замовнику свідоцтво про реєстрацію продукції в Україні.

Також, відповідно до умов договору, встановлений показник ефективності вакцини має становити не менше 70% зниження захворюваності у досліджуваній групі в порівнянні з контрольною групою, що має бути підтверджено у плацебо-контрольованому клінічному випробуванні.

У «Медзакупівлях» повідомляють, що за умовами контракту поставка першої партії вакцин компанії Sinovac Biotech має відбутися не пізніше, ніж через 30 днів після реєстрації вакцини в Китаї. Останній зареєстрував препарат 5 лютого. Відповідно, перша партія вакцин повинна бути доставлена в Україну до 7 березня.

Читайте також: В Україні першу дозу COVID-вакцини отримали майже 12,5 тисячі осіб

Як повідомлялося, фармацевтична група компаній «Лекхім», яка є українським постачальником вакцини проти COVID-19 від китайської компанії Sinovac Biotech, просила перенести дату першої поставки на квітень.

Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що вакцина виробництва Sinovac буде поставлена в Україну протягом 30 днів від реєстрації. В першому транші очікується поставка 700 тис. доз вакцини.

10 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило про початок розслідування стосовно закупівлі вакцин компанії Sinovac Biotech.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-