В Україні першу дозу COVID-вакцини отримали майже 12,5 тисячі осіб

В Україні першу дозу COVID-вакцини отримали майже 12,5 тисячі осіб

Укрінформ
Протягом минулої доби першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 2 913 осіб, з початку кампанії вакцинації - 12 481.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Станом на сьогодні в Україні вакциновано 12 481 особа, з них за попередню добу - 2 913 осіб. Ми збільшуємо і нарощуємо інфраструктуру і каскадним методом розгортаємо роботу мобільних бригад та пунктів щеплень”, - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я дозволило проводити щеплення від COVID-19 невикористаними дозами вакцини, які залишаються після щеплення медичних працівників на першому етапі вакцинації. Зокрема, дозволяється з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби.

Читайте також: Вакцина Covishield дієва проти нових штамів COVID-19 - Степанов

Вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон вакцини Covishield/AstraZeneca містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані.

Читайте також: Вакцина Covishield працює швидше, коли вже є антитіла до коронавірусу

1 березня від COVID-19 вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов,

2 березня під час робочої поїздки в зону проведення операції Об’єднаних сил вакциною Covishield, розробки Oxford/AstraZene, вакцинувався Президент Володимир Зеленський.

Також для популяризації вакцинації щеплення зробили в.о. голови Національної служби здоров'я Андрій Віленський та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-