Комаровський: Вакцина Covishield дорівнює AstraZeneca

Комаровський: Вакцина Covishield дорівнює AstraZeneca

Відео
Укрінформ
Дитячий лікар, телеведучий Євген Комаровський стверджує, що вакцина Covishield, якою щеплюють в Україні, рівноцінна AstraZeneca.

Про це лікар повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Комаровський зазначив, що ефективність вакцини Covishield перевищує 60% - це захист від факту захворювання, - та на 90% і більше захищає від тяжких форм перебігу хвороби.

Лікар стверджує, що вакцина виробництва Covishield (Oxford-Astra Zeneca) викликає появу антитіл та здатна захистити того, хто робить щеплення.

Читайте також: Вакцина Covishield дієва проти нових штамів COVID-19 - Степанов

Вакцина може зберігатися при температурі 2-8 градусів, що з точки зору логістики дуже зручно.

Комаровський схвалює використання препарату і закликає політиків не займатися демагогією щодо вакцини індійського виробництва.

Як повідомлялося, 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute. Постачання було здійснено через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Читайте також: «Британський» штам коронавірусу виявили у 43 країнах Європи – ВООЗ

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також на початку березня очікується постачання 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Як повідомляв Укрінформ, посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс стверджує, що вакцини Covishield і Oxford/AstraZeneca ідентичні.

Читайте також: Вакцинацію завершили 2% населення у 40 країнах Європи - ВООЗ

Станом на 4 березня в Україні першу дозу вакцини від COVID-19 отримали 9 568 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-